Tila & ihme

Sisustussuunnittelija Tampere Pirkanmaa

Hulppeat tilat

Kangasallalainen perhe oli päättänyt rakennuttaa omakotitalon, mutta totesivat heti alkuun, että tarvitsevat ehdottomasti apua sisustussuunnittelussa. Yhteydenotto Tila & ihmeeseen ja Miiaan olikin heille hyvin luonnollinen valinta, koska olin tehnyt sisustussuunnittelua heidän kotiinsa aikaisemminkin. Yhteistyömme oli ollut varsin mutkatonta ja rentoa ja mielelläni ryhdyinkin auttamaan heitä heidän isossa ja haasteellisessa taloprojektissa. Asiakkaat pitivät myös aikaisemmista suunnitelmistani, niin tällöin tästä oli mukava ja helppo jatkaa.

 Lähtötilanne kartoitettiin yhdessä sekä heidän toiveet tulevasta sisustussuunnitelmasta ja sen sisällöstä. Aikaisempi yhteistyö helpotti omaa sisäänajoani suunnitteluun, koska olimme jo tuttuja entuudestaan ja heidän sisustusmakunsa oli tullut minulle jo aikaisemmin tutuksi. Uuden kodin toivottiin jäljittelevän vanhan kodin fiilistä ja osa kalusteista oli tulossa mukana uuteen kotiin, mitkä myös käytiin yhdessä läpi. Modernista puutalosta toivottiin sisätiloiltaan selkeä, lisäksi pehmentäviä elementtejä ja romanttisia yksityiskohtia. Sisustussuunnittelun kokonaisuuteen asiakas halusi sisällyttää pintamateriaalivalinnat, kalustamisen, tekstiilisuunnitelmat, sekä kiintokalustemateriaalien valitsemisen.

 Koska luottoa minulla suunnittelijana oli jo entuudestaan, luotti asiakas rohkeisiin tapettivalintoihini. Hieman enemmän pohdintaa asiakkaalla tuotti ehdottamani kylpyhuoneen tummat laatat ja erikoisuutena ideoimani pleksi-ledvalaisin alueet pesuhuoneessa ja saunan kiukaan takana. Pleksi valaisimilla halusin katkasta tilan pituutta mitä tilassa oli reilusti. Asiakkaat olivatkin nimenneet pesuhuoneen hauskasti pesulinjastoksi. Pleksivalaisimet sijoitin kylpyammeen yläpuolelle ja suihkuen päälle, jolloin pituusvaikutelma katkeaa ja katsekin kiinnittyy mukavasti muualle.

Erittäin mielenkiintoinen ja tekijöille hieman harmaita hiuksia tuottanut ruusutapetti portaikossa, kolmen kerroksen läpi, millä on korkeutta n. 9m  on lopputuloksessa erittäin näyttävä. Tällä ratkaisulla halusin yhdistää kaikki kerrokset toisiinsa ja varsinkin olohuoneessa tuoda tilaan selkeän katseenvangitsijan. Ruusutapetista poimittiin sisustukseen muut kodin sävyt.

Asiakas on ollut tyytyväinen kodin kokonaisilmeeseen, mikä vastasi heidän toiveitaan ja paljon kiitosta on saanut valitsemani lattiamateriaali, lankkumainen korkkivinyyli. Taloon hankittiin myös paljon tuotteita Tila & ihmeestä ja lisäksi kaikki kodin verhot teetettiin myös Tila & ihmeen kautta. Näin asiakas säästi aikaa ja sisustusvaihekin meni stressittä.

 

Olemme tyytyväisiä kokonaisuuteen ja talon tunnelmaan.